Denzel Washington Net Worth

Cât costă Denzel Washington?

Denzel Washington Net Worth: 250 milioane dolari

Salariul lui Denzel Washington

60 de milioane de dolari

Denzel Washington Valoare netă și salariu: Denzel Washington este un actor, scenarist, producător și regizor american care are o valoare netă de 250 de milioane de dolari. În fiecare an, Denzel Washington câștigă între 60 și 80 de milioane de dolari.

Tinerețe: Denzel Hayes Washington, Jr. s-a născut la Mount Vernon, New York la 28 decembrie 1954. Părinții săi, proprietarul salonului de înfrumusețare Lennis și ministrul penticostalului / lucrătorul municipal Denzel Washington, Sr., au divorțat când Denzel avea 14 ani.

După divorț, mama lui Denzel l-a trimis la Academia Militară Oakland din New Windsor, New York. Actorul va credita ulterior acea decizie pentru salvarea vieții sale. Înainte de a pleca la școala militară, el și prietenii săi cei mai apropiați se îndreptau pe o cale proastă. Într-un interviu acordat revistei Parade, Washington a spus că acei prieteni au continuat mai târziu 40 de ani de închisoare, în mod colectiv.Denzel a participat la Universitatea Fordham din New York, unde a jucat baschet colegial. A luat un semestru liber pentru a-și lua în considerare viitorul și pentru a-și da seama care ar trebui să fie maiorul său. În acea perioadă, a petrecut o vară lucrând la o tabără YMCA. Performanța lui Denzel într-un spectacol de talente în tabără i-a impresionat atât pe camperi și pe colegii săi, încât unul i-a sugerat să înceapă să joace. Când s-a întors la Fordham în toamna aceea, a început să studieze drama și a absolvit o diplomă de licență în dramă și jurnalism în 1977.

Carieră: Washington a câștigat o bursă de plimbare completă la American Conservatory Theatre din San Francisco, deși s-a întors la New York după un an pentru a continua să acționeze profesional. Apăruse anterior în mai multe spectacole de scenă, dar primul său rol pe ecran a venit în 1977 cu filmul pentru televiziune Wilma. Au urmat în curând mai multe roluri de scenă și de ecran mai mici, dar Washingtonul și-a făcut marea pauză în 1982, când a obținut un loc în drama medicală de succes St. Elsewhere. A jucat în rolul Dr. Phillip Chandler pentru întreaga perioadă de șase ani a spectacolului.Afisari la box office: Vedeta lui Washington s-a ridicat rapid în timp ce și-a arătat talentul incredibil în filme precum Malcolm X, The Pelican Brief, Philadelphia și Courage Under Fire. În curând câștiga salarii importante pentru spectacolele sale de film. În 1995, a luat acasă 7,5 milioane de dolari pentru filmul de știință-ficțiune Virtuosity. Filmele Fallen și The Siege din 1998, împreună cu spectacolul său câștigător de Oscar în Ziua Antrenamentului din 2001, i-au adus câte 12 milioane de dolari. Astăzi, Denzel Washington câștigă peste 60 de milioane de dolari în fiecare an.

Premii si onoruri: În 1988, Washingtonul a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în filmul anti-apartheid Cry Freedom, iar în 1989, a câștigat același premiu pentru interpretarea sa în Glory.

În 1992, a primit o nominalizare la cel mai bun actor pentru interpretarea sa în Malcolm X, iar în 1999, a fost nominalizat din nou și a câștigat, de asemenea, un Glob de Aur pentru The Hurricane. În 2002, a câștigat în cele din urmă premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul din Training Day, devenind doar al doilea actor afro-american care a câștigat cel mai bun actor. În acel an, a apărut și în drama de fotbal Disney Remember the Titans, care a câștigat peste 100 de milioane de dolari la box-office și i-a adus un Black Reel Award și un NAACP Image Award, ambele pentru cel mai bun actor. În 2016, lui Denzel i s-a acordat Cecil B. Demille Lifetime Achievement Award la Golden Globe Awards.Deși nu a terminat niciodată studiile postuniversitare, actorul a primit trei diplome de doctorat onorific. Primul a fost în 1991 de la alma mater, Universitatea Fordham, pentru că „a reușit în mod impresionant să exploreze marginea talentului său polivalent”. În 2007 a primit un doctorat onorific în științe umane de la Morehouse College, iar în 2011, Universitatea din Pennsylvania i-a acordat o diplomă onorifică de doctor în arte.

Regia și producerea carierei: În 2002, Washington a pășit în spatele camerei pentru a regiza Antwone Fisher, de când a regizat The Great Debaters (2007) și Fences (2016). De asemenea, a produs mai multe filme, inclusiv Cartea lui Eli și Egalizatorul, și mai multe programe de televiziune.

Viata personala: Primul film al lui Denzel, drama sportivă pentru televiziune Wilma, i-a adus mai mult decât o pauză în carieră, pe care și-a întâlnit-o și pe soția sa în timp ce lucra la platou. S-a căsătorit cu Pauletta Pearson în 1983 și cuplul a continuat să aibă patru copii.

Ca un creștin devotat, Washington s-a gândit să devină predicator, chiar întrebându-se dacă ar trebui să renunțe la actorie pentru a-și purta viața în biserică. Din fericire pentru fanii săi, a decis să rămână la Hollywood, dar spune că încă citește Biblia în fiecare zi.

În 2006, Forțele Armate Revoluționare din Columbia au cerut ajutor unui grup de artiști și intelectuali americani, inclusiv Denzel Washington, Oliver Stone și Michael Moore. Aceștia au implorat grupul să-l convingă pe președintele de atunci, George W. Bush, să elibereze 600 de rebeli închiși în schimbul a 62 de ostatici deținuți în Columbia.

Filantropie: Denzel Washington nu doar și-a păstrat faima și salariile mari pentru sine, ci și-a acordat sprijinul - atât financiar, cât și personal - unui număr de organizații demne. A fost purtătorul de cuvânt al Clubului pentru Băieți și Fete din America din 1993 și a fost membru în consiliul său de administrație din 1995. A contribuit cu sume substanțiale la Fondul pentru copii al lui Nelson Mandela, Universitatea Fordham, Fundația Fisher House și Colegiul Wiley.

Rezumat: Denzel Washington este un actor, regizor și producător american cu o valoare netă de 250 de milioane de dolari. A cântat în multe producții pe scenă și pe ecran de la sfârșitul anilor 1970 și este cunoscut mai ales pentru rolurile sale din filmele de la Hollywood, inclusiv Glory, Malcolm X, Training Day și Remember the Titans.

Denzel Washington Net Worth

Denzel Washington

Valoarea netă: 250 de milioane de dolari
Salariu: 60 de milioane de dolari
Data de nastere: 28 decembrie 1954 (66 de ani)
Gen: Masculin
Înălţime: 6 ft (1,85 m)
Profesie: Actor, producător de film, regizor, purtător de cuvânt, actor de voce
Naţionalitate: Statele Unite ale Americii
Ultima actualizare: 2020

Câștigurile Denzel Washington

Faceți clic pentru a extinde
  • American Gangster 40.000.000 de dolari
  • Omul pe foc 20.000.000 de dolari
  • În afara timpului 20.000.000 $
  • Ziua de antrenament 12.000.000 $
  • Uraganul 10.000.000 $
  • Asediul 12.000.000 $
  • A căzut 12.000.000 de dolari
  • Curaj sub foc 10.000.000 de dolari
  • Virtuozitate 7.500.000 dolari
Toate valorile nete sunt calculate utilizând date extrase din surse publice. Când sunt furnizate, încorporăm, de asemenea, sfaturi și feedback privat primite de la vedete sau reprezentanții acestora. Deși lucrăm cu sârguință pentru a ne asigura că numerele noastre sunt cât mai exacte, cu excepția cazului în care se indică altfel, acestea sunt doar estimative. Salutăm toate corecțiile și feedback-ul folosind butonul de mai jos. Am greșit? Trimiteți o sugestie de corecție și ajutați-ne să o remediem! Trimiteți o corecție Discuţie