Edward G. Robinson Net Worth

Cât costă Edward G. Robinson?

Edward G. Robinson Valoare netă: 100 de milioane de dolari

Patrimoniul net al lui Edward G. Robinson: Edward G. Robinson era un actor român american care avea o valoare netă egală cu 100 de milioane de dolari în momentul morții sale, după ce s-a adaptat la inflație. Edward G. Robinson s-a născut în București, România în decembrie 1893 și a încetat din viață în ianuarie 1973. În timpul carierei sale de 50 de ani, Robinson a apărut în peste 100 de filme și 40 de piese de teatru de pe Broadway. El a fost adesea un gangster de tip dur, inclusiv în filme precum Key Largo și Little Caesar. Robinson a criticat fascismul și nazismul în anii 1930 și 1940. El a depus mărturie la Comitetul pentru Activități Unamericane al Casei în timpul spaimei roșii, dar a fost eliberat de implicare. Robinson a jucat în mai multe filme, inclusiv Double Indemnity, The Ten Commandments și Soylent Green. El a fost inclus pe locul 24 pe lista celor mai mari vedete masculine ale cinematografiei clasice americane de către American Film Institute. Robinson a primit un premiu de onoare al Academiei în 1973 și o stea pe Hollywood Walk of Fame pentru film în 1960 la 6235 Hollywood Blvd. De asemenea, a primit un Screen Actors Guild Life Achievement Award în 1969. Edward G. Robinson s-a stins din viață la 26 ianuarie 1973, la vârsta de 79 de ani, de cancer de vezică urinară.

Colecție de artă: Edward G. Robinson a fost faimos un colecționar de artă foarte șiret și pasionat. Până la moartea sa, Robinson adunase ceea ce era considerat pe scară largă una dintre cele mai mari colecții de picturi impresioniste franceze. A început să cumpere artă în anii 1930. În anii 1940, și-a construit propria galerie de artă pentru a găzdui o colecție în creștere. În 1953, colecția sa include lucrări de Renoir, Cezanne, Degas, Picasso, Gauguin, Matisse și Van Gogh. Se pare că Robinson s-a datorat pentru a-și finanța colecția de artă. De asemenea, a pierdut jumătate din colecție într-un divorț din 1956, deși a reușit să cumpere în cele din urmă multe dintre tablourile sale. O parte din colecția sa a fost achiziționată după moartea sa pentru 5 milioane de dolari, ceea ce este același cu aproximativ 30 de milioane de dolari în prezent.

Edward G. Robinson Net Worth

Edward G. Robinson

Valoarea netă: 100 de milioane de dolari
Data de nastere: 12 decembrie 1893 - 26 ianuarie 1973 (79 de ani)
Gen: Masculin
Înălţime: 5 ft 6 in (1,7 m)
Profesie: Actor
Naţionalitate: Statele Unite ale Americii
Toate valorile nete sunt calculate utilizând date extrase din surse publice. Atunci când sunt furnizate, încorporăm, de asemenea, sfaturi și feedback privat primite de la vedete sau reprezentanții acestora. Deși lucrăm cu sârguință pentru a ne asigura că numerele noastre sunt cât mai exacte, cu excepția cazului în care se indică altfel, acestea sunt doar estimative. Salutăm toate corecțiile și feedback-ul folosind butonul de mai jos. Am greșit? Trimiteți o sugestie de corecție și ajutați-ne să o remediem! Trimiteți o corecție Discuţie