Hoodie Allen se asigură că este ușor să îl găsești online

„Nu am luat secrete sau ceva de genul asta în ceea ce privește marketingul”, spune Hoodie Allen despre stagiul său la Google. „În mare parte, marketingul meu a fost cu adevărat popular și din gură în gură.” Fotografie de curtoazie

Hoodie Allen a lăsat un loc de muncă constant la Google pentru a deveni rapper.

Nu l-aș fi făcut decât dacă aș fi simțit în mod înnăscut că trebuie să fac și ceea ce mă face cu adevărat fericit, spune Allen, în vârstă de 27 de ani. Eram hotărât să reușesc, pentru că doar așa îmi doream. Cu siguranță era un risc la acea vreme și a dat roade. Este doar un fel de abonament la ideea că, dacă știi, dacă vrei să faci ceva, îți pui cu siguranță întreaga investiție, 100%, pentru a-ți oferi șansa de a reuși. Când am luat acea decizie, a fost cu siguranță ca „Hei, renunți la ceva stabil pentru ceva incert.” Deci, știi, trebuie să te angajezi cu adevărat pentru asta.

Allen spune că nu a obținut nicio perspectivă în timpul său ca asociat AdWords la Google pe care a putut să-l folosească pentru a-și propulsa cariera. El nu observă niciun secret sau ceva de genul asta în ceea ce privește marketingul. În cea mai mare parte, marketingul meu a fost cu adevărat popular și din gură în gură, nimic plătit.

La fel, Allen are în mod clar un control ferm asupra optimizării. De la difuzarea melodiilor pe YouTube, Soundcloud și DatPiff, rapperul, care se descurcă singur și își emite propria muzică în mod independent, și-a pus materialul la dispoziție pe mai multe platforme încă de la început, cu un ochi pentru a-l face cât mai ușor posibil pentru fani să îl găsească .

Cu tot acest proces, subscriu cu adevărat la mentalitatea că nu știu unde voi - fanul sau potențialul fan care nu există încă - va auzi despre mine, dar o voi face ca ușor de găsit prin metoda lor normală, spune Allen. Deci, dacă ceea ce fac de obicei este să acceseze YouTube și să îl caute, vreau să fiu primul lucru care apare. Dacă merg de obicei la Soundcloud și se uită la pagina Soundcloud, vreau să fie chiar acolo. Dacă accesează site-ul web, vreau să puteți face clic pe el cu o singură descărcare și să îl obțineți. Cu Spotify, același lucru. iTunes, același lucru. Mentalitatea mea este să ușureze oamenii, iar oamenii vor veni.Și când fanii te vor găsi, ar fi bine să le dai ceva de reținut.

Îi spun mereu oamenilor, în special persoanelor emergente, să nu facă turnee înainte ca muzica să fie acolo, spune el. Mulți copii din zilele noastre sunt atât de interesați să meargă pe drum și să deschidă un tur, chiar să plătească pentru a avea un loc de deschidere la un spectacol. Pentru mine, nimic nu merită, cu excepția cazului în care acești fani se duc acasă și vor să vadă muzica ta, că muzica va rezista de zece ori la spectacolul pe care l-au văzut și îi va face să devină fani. Altfel, ești doar un tip care a susținut un spectacol energic. Întotdeauna cred că este mai întâi muzică. Și din muzică, puteți construi orice altceva, dacă vă concentrați cu adevărat pe fani și le dați ocazia să vă vadă.

Pentru a ajunge la acel loc, spune Allen, el a trebuit să învețe cum să-și urmeze propria muză, mai degrabă decât să supraanalizeze totul, ceea ce este o provocare pentru un artist care are sarcina de a-și supraveghea propria carieră. Cel mai mare lucru pe care l-am învățat este că într-adevăr ar trebui să crezi în ceea ce faci pentru tine și să fii sigur în tine ca artist și să ai încredere în instinctele tale, spune el. Am văzut prea mulți dintre colegii mei schimbând cine sunt, sau s-au lăsat influențați pentru a încerca să cânte la câștiguri radio - sau care este versiunea lor de hit - sau cum își vor obliga eticheta să ia interes pentru ei și scoateți la evidență. Cred că este un fel de nefericit, deoarece se distrag de la ceea ce i-a făcut atât de atrăgători pentru oameni, pentru început.Percepția lui Allen, cel puțin parțial, a fost modelată de propria sa experiență.

Uneori, am tendința de a regândi procesul de realizare a unui nou album, un nou proiect pentru oameni și pot avea tendința de a-l lăsa să se întindă, spune Allen, observând cât de diferit a fost să punem împreună Happy Camper, ultimul său album, față de proiectele sale anterioare. Pe aceasta, mi-am dorit foarte mult să fac un proiect care să fie pentru mine, în primul rând. Am vrut să pot, în doi ani, să joc asta și să fiu încântat să ascult melodiile pentru mine - ceea ce nu pot spune întotdeauna despre fiecare melodie de pe fiecare album pe care l-am scos. Am încetat să mă gândesc la „Hei, se potrivește această melodie cu acest coeficient, sau cu acest gen sau cu acest sunet” și tocmai am făcut o grămadă de muzică pe care am crezut că mi-ar plăcea și, dacă mi-ar plăcea, speram că, prin extensie, și fanii pe care îi am ar dori.

În calitate de artist, adaugă el, vreau să ofer ceva pe care oamenii să-l poată lua cu ei și să trăiască și să-l las să fie coloana sonoră a unui punct din viața lor. În esență, Allen se străduiește să facă muzică care are același fel de impact ca actele care i-au modelat sensibilitatea. Rapperul din New York, născut în Steven Markowitz, și-a petrecut adolescența ca un fan hip-hop subteran care a gravitat către MC-uri provocatoare de gânduri precum Mos Def, Talib Kweli, Little Brother, Outkast, De La Soul, Atmosphere și Murs.

Ceea ce m-a atras atât de mult în legătură cu creșterea lor, spune Allen, mi-a plăcut mult felul în care acești tipi au reușit să picteze o imagine și să spună o poveste cu cuvinte. Mi s-a părut atât de captivant, doar natura ritmică. A fost atât de viu, în ceea ce privește povestirea, și chiar încerc să-mi fac propria versiune acolo unde pot. Cred că, în ceea ce privește compoziția și povestirea, mă uit la acei tipi ca la o inspirație imensă.

La rândul său, în calitate de cititor, Allen și-a aruncat lansările din trecut cu referințe de cultură pop, pe melodii precum All About It, de exemplu, în care se compară cu Larry David și Miles Davis. Cu toate acestea, pe acest disc, spune el, mi-am dorit cu adevărat să fiu mai sincer și real decât am fost vreodată și pur și simplu să nu vorbesc despre o relație sau o fată - deși există o mulțime de melodii care trebuie să se ocupe de acest subiect. Am vrut să explorez mai multe idei. Ideea „Happy Camper” se referă într-un fel la fața pe care o prezentăm lumii cu privire la cât de grozav este totul și cât de fericiți suntem. Un fel de privire ascunsă asupra propriei noastre realități, deoarece ascundem orice altceva de lucruri precum rețelele sociale și de prietenii noștri.

Într-adevăr, Allen nu pierde puțin timp expunându-și propria vulnerabilitate pe piesa de deschidere a albumului, Intro to Anxiety.

Cred că voi rămâne singur pentru totdeauna, poate voi trăi cu părinții mei / În așa fel aș putea mânca mâncarea și nu mă simt niciodată jenat, se gândește el, după ce a rapit spunând linii precum: Viața poate fi super fericită, viața poate fi super tristă / Încerc foarte tare să separ binele și răul / Mă întorc la viitorul meu doar pentru a ajunge la trecutul meu / Dar cunoscându-mă, DeLorean-ul meu ar prăbuși probabil / Uneori mă urc într-un taxi când nu sunt Nu am bani în numerar / Îmi fac griji dacă cardul meu de credit nu funcționează, atunci ar putea fi nevoit să mă prăbușesc / Solicitați-mi șoferului să mă alerge 20 de blocuri pe 7th Ave / Și dacă mă va ajunge, știu că va vrea să mă lovească în fund .

Acest tip de nevroză pare în totalitate potrivit pentru un artist al cărui apelativ dă din cap unui anumit actor și cineast micut, nevrotic, cu ochelari. Curios cine ar putea fi acea persoană? Desenați un gol? Gândește-te la asta o secundă ...

Mai bine, doar numele lui Google și vedeți ce apare.

Ca Neon Las Vegas pe Facebook: