Jason Newsted Net Worth

Cât costă Jason Newsted?

Valoarea netă a Jason Newsted: 60 de milioane de dolari

Valoarea netă a lui Jason Newsted: Jason Newsted este un muzician american de heavy metal care are o valoare netă de 60 de milioane de dolari. Este cunoscut mai ales pentru a cânta la chitara de bas cu trupa Metallica. De asemenea, a fost asociat cu trupele Voivod și Flotsam și Jetsam. Alăturându-se lui Metallica în 1986 după ce basistul original Cliff Burton a murit într-un accident de autobuz, Newsted a rămas membru până în 2001, făcându-l cel mai longeviv bassist al trupei până în acel moment. După ce a părăsit Metallica, a continuat cu proiectul său Echobrain, a cântat cu Ozzy Osbourne și s-a alăturat trupei de heavy metal Voivod. Newsted folosește pseudonimul Jasonic, care îi servește atât aliasul în Voivod, cât și numele companiei sale de editare muzicală. De asemenea, este fondatorul studioului și etichetei Chophouse Records, cu sediul în California.

Tinerețe : Jason Newsted s-a născut la 4 martie 1963 în Battle Creek, Michigan. Primul instrument al lui Jason a fost o chitară, pe care a început să o cânte la 9 ani. S-a mutat la bas la 14 ani după ce a fost expus Gene Simmons din Kiss. Newsted îl citează pe Geezer Butler din Black Sabbath ca fiind influența sa majoră și îi enumeră pe Lemmy Kilmister din Motörhead, Steve Harris din Iron Maiden, Peter Baltes din Accept, Geddy Lee din Rush, Rob Grange din Ted Nugent și Bill Church din Montrose ca alte influențe semnificative.

Metallica : Contrabasistul original al Metallica, Cliff Burton, a murit pe 27 septembrie 1986 într-un accident de autobuz. Peste 50 de basiști ​​au făcut audiții pentru a-l înlocui. Jason a fost ultima persoană care a audiat și a ajuns să primească concertul. În cele șase luni a fost pur și simplu muzician de sesiune angajat. El a fost inclus în calitate de membru cu drepturi depline al grupului în aprilie 1987.

Jason a fost alături de Metallica la vârful lor comercial între 1986 și 2001. A cântat pe albumele clasice ale trupei „… And Justice for All”, „Metallica” (aka Black Album), „Load” și „Reload”, printre altele.

Jason Newsted a co-scris trei melodii notabile din Metallica: „Blackened”, „My Friend of Misery” și „Where the Wild Things Are”.

Redevențe ale albumului negru : Albumul din 1991 „Metallica”, care este denumit mai frecvent „Albumul negru” este certificat 16X platină. Albumul este atât de reușit până în prezent încât s-a pretins de mult că Jason și ceilalți membri ai Metallica ar putea trăi extrem de bine din redevențele anuale ale Black Album. Se pare că încă vinde 5.000 de exemplare în fiecare săptămână, chiar dacă are 30 de ani.

(Fotografie de Michael Ochs Archives / Getty Images)

După Metallica : Jason a părăsit Metallica în 2001 după ce a fost frustrat că ideile sale nu erau încorporate în proiecte noi. El a fost înlocuit de Robert Trujillo.

După plecare, Newsted a lansat un album cu noua sa trupă Echobrain, apoi s-a alăturat trupei canadiene de thrash metal Voivod. De asemenea, în mod ironic, l-a înlocuit pe Robert Trujillo în formația lui Ozzy Osbourne în timpul Ozzfest 2003, care a inclus Voivod ca al doilea scenariu. În timpul unui interviu MTV, atât Osbourne, cât și Newsted au arătat un entuziasm extrem în a scrie împreună un nou album, Osbourne comparând Newsted cu „un tânăr Geezer Butler”. Acest lucru nu se va realiza, deoarece Newsted a părăsit Osbourne după ce a terminat serviciile de turneu la sfârșitul anului 2003.

Pe 4 aprilie 2009, Newsted a fost prezent alături de Metallica și a cântat alături de trupă alături de actualul basist Robert Trujillo la ceremonia de lansare a Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland, Ohio. În prezent, cântă în trupa sa auto-numită Newsted, în care oferă voci soliste, precum și bas.

Proprietate imobiliara : Reședința principală a lui Jason de mulți ani a fost un conac mare în Walnut Creek, California, la est de San Francisco.

El ar deține mai multe case în comunitatea de lux din Jupiter, Florida și o proprietate de țară mare în Michigan.

Jason deține o fermă de 545 de acri în Montana pe care a listat-o ​​pentru vânzare în octombrie 2017 pentru puțin sub 5 milioane de dolari.

La începutul anului 2020, Jason a cheltuit 6,1 milioane de dolari pe o proprietate de trei acri pe malul lacului pe lacul Skaneateles din New York.

Viata personala : Jason a fost căsătorit de două ori. Prima sa căsătorie a fost în 1988 și nu a durat un an. În prezent este căsătorit cu Nicole Leigh Smith. S-au căsătorit în 2012.

Jason Newsted Net Worth

Jason Newsted

Valoarea netă: 60 de milioane de dolari
Data de nastere: 4 martie 1963 (58 de ani)
Gen: Masculin
Înălţime: 5 ft 8 in (1,75 m)
Profesie: Muzician, compozitor, basist
Naţionalitate: Statele Unite ale Americii
Ultima actualizare: 2020
Toate valorile nete sunt calculate utilizând date extrase din surse publice. Atunci când sunt furnizate, încorporăm, de asemenea, sfaturi și feedback privat primite de la vedete sau reprezentanții acestora. Deși lucrăm cu sârguință pentru a ne asigura că numerele noastre sunt cât mai exacte, cu excepția cazului în care se indică altfel, acestea sunt doar estimative. Salutăm toate corecțiile și feedback-ul folosind butonul de mai jos. Am greșit? Trimiteți o sugestie de corecție și ajutați-ne să o remediem! Trimiteți o corecție Discuţie