Kenny G Net Worth

Cât costă Kenny G?

Kenny G Valoare netă: 100 de milioane de dolari

Valoarea netă a lui Kenny G: Kenny G este un saxofonist american de jazz contemporan pentru adulți și cu o valoare netă de 100 de milioane de dolari. Cu 75 de milioane de albume vândute în toată lumea până în prezent, Kenny G este instrumentistul cu cel mai mare succes din toate timpurile. Acest lucru îl face, de asemenea, unul dintre cei mai bine vânduti 100 de muzicieni din ansamblu.

În afara muzicii, Kenny este un investitor financiar și imobiliar de mare succes. S-a raportat că Kenny G a câștigat mai mulți bani dintr-o investiție Starbucks înainte de IPO decât a câștigat din cariera sa muzicală, deși nu putem găsi confirmarea reală a acelei afirmații sau o înregistrare a lui Kenny însuși. Nu este contestat faptul că Kenny a fost un investitor pre-IPO în Starbucks. Nu se știe exact cât de valoroasă este acea miză astăzi, de când a fost achiziționată atât de devreme. Mai multe informații despre acest lucru mai târziu în articol, dar pentru informațiile dvs., 1.000 de dolari investiți în Starbucks în ziua în care a devenit publică ar valora astăzi 300.000 de dolari.

Tinerețe : Kenneth Bruce Gorelick s-a născut la Seattle, Washington la 5 iunie 1956. În liceu a fost respins de trupa de jazz după prima sa audiție. A trebuit să aștepte să audieze anul următor înainte de a fi în cele din urmă acceptat și de a câștiga primul său scaun. În timpul liceului, unul dintre colegii săi de muzică / colegi de clasă a fost Robert Damper, care cântă și astăzi în formația sa (pian și tastaturi).Kenny a aterizat primul său concert profesionist la vârsta de 17 ani ca sideman pentru Love Unlimited Orchestra a lui Barry White. În afară de a cânta cu White, Kenny G a înregistrat împreună cu trupa de funk din Seattle Cold, Bold & Together înainte de a deveni un membru acreditat al The Jeff Lorber Fusion.

Succes : După perioada cu Lorber, Kenny G și-a început cariera solo. În scurt timp a atras atenția lui Clive Davis, care a semnat-o pe Kenny cu un acord cu Arista Records în 1982. Albumul de debut al lui Kenny G a fost lansat pe 1 august 1982. A devenit aur. Următoarele două albume ale sale, „G Force” (1983) și „Gravity” (1985), au devenit ambele platină, dar a fost al patrulea album al său, „Duotones” din 1986, care l-a catapultat pe saxofonist la stele internațional. Albumul a devenit 5X Platinum datorită în mare măsură single-ului „Songbird”, care până în prezent este unul dintre cele două instrumente care au ajuns în top 5 în Billboard Hot 100 (celălalt fiind Miami Vice Theme de Jan Hammer în 1985).Cerul carierei lui Kenny a crescut din acel moment. Următorul său album a vândut 4 milioane de exemplare. Albumul său „Breathless” din 1992 a vândut 12 milioane. Albumul respectiv rămâne cel mai bine vândut lucru al său, încă din această scriere. Următorul său album, „Miracles: The Holiday Album” din 1994, a vândut 8 milioane de exemplare și a ajuns pe locul 1 în Billboard Hot 100.

În timpul carierei sale, Kenny a colaborat cu unii dintre cei mai renumiți muzicieni de pe planetă, inclusiv Andrea Bocelli, Whitney Houston, Toni Braxton, Steve Miller, Michael Bolton, Celine Dion, Frank Sinatra, Smokey Robinson, Aretha Franklin, Katy Perry și Kanye West .

Kenny G este unul dintre cei mai populari și mai mari vânzători de muzică vreodată, cu vânzări globale care totalizează peste 75 de milioane de discuri.(Fotografie de Dave Kotinsky / Getty Images)

Investiții : Kenny a studiat de fapt contabilitatea la facultate la Universitatea din Washington. El nu a studiat în mod intenționat muzica, deoarece a vrut să se recăpăteze un grad solid, dacă ar fi fost vreodată necesar.

El a urmat lecțiile predate în acele clase de business de-a lungul carierei sale și astăzi se pare că deține un portofoliu de acțiuni extrem de valoros.

De exemplu, la începutul anilor 1980, Kenny a fost prezentat unui antreprenor din Seattle, pe nume Howard Schultz. Howard a achiziționat recent un lanț local de cafea numit Starbucks, iar unchiul lui Kenny a fost unul dintre primii susținători. Kenny a turnat o parte din redevențele sale de muzică timpurie în propria miză a startupului de cafea.

Este imposibil să știm cât valorează această investiție astăzi, dar pentru ceea ce merită - 1000 de dolari investiți atunci când compania ar fi făcut IPO în 1992 ar valora mai mult de 300.000 de dolari astăzi. Dacă Kenny a investit pre-IPO, miza sa ar putea valora literalmente sute de milioane de dolari.

Mai târziu, el va spune următoarele despre investiția sa Starbucks:

- Aș spune că sunt mai norocoasă decât inteligentă. Nu norocos că Starbucks a avut succes, ci noroc că am decis să investesc.

Kenny a declarat pentru CNBC în 2015 că menține participații la Apple, Microsoft și United Airlines.

Proprietate imobiliara : Kenny a deținut de-a lungul anilor o serie de case din toată țara. În 1990, Kenny a cheltuit 8,8 milioane de dolari pentru trei tranzacții pentru a împărți o proprietate de trei acri în Hunts Point, Washington. În 1995 a construit un conac de 12.200 de metri pătrați pe proprietate. El a listat proprietatea de vânzare în 1998 pentru 26,5 milioane de dolari. Casa a fost cumpărată pentru o sumă nedivulgată în 1999 de către miliardarul de telefoane mobile Craig McCaw.

Reședința principală a lui Kenny din 1998 a fost un conac / compus palatial de bluff-top în Malibu. El și-a cumpărat prima parte din proprietate în 1997 cu 12,5 milioane de dolari. În 2000 a cheltuit 3 milioane de dolari pentru casa de alături și a continuat să dărâme vechea casă și să construiască de la zero un conac nou. Costurile de construcție ale celei de-a doua case ar fi depășit 3,5 milioane de dolari. Noua a doua casă, care încă mai are propria adresă, are două dormitoare, patru băi, un pian de 9 metri, teren de tenis și un studio de înregistrare de 1.500 de metri pătrați. Proprietatea principală are birouri, o sală de screening și o casă de oaspeți cu vedere la ocean.

Viata personala : Kenny a fost căsătorit cu Janice DeLeon din 1980 până în 1987. A fost căsătorit cu Lyndie Benson din 1992 până în 2012. Au doi fii.

Kenny G Net Worth

Kenny G.

Valoarea netă: 100 de milioane de dolari
Data de nastere: 5 iunie 1956 (64 de ani)
Gen: Masculin
Înălţime: 5 ft 7 in (1,71 m)
Profesie: Compozitor, muzician, producător de discuri, compozitor, saxofonist
Naţionalitate: Statele Unite ale Americii
Ultima actualizare: 2020
Toate valorile nete sunt calculate utilizând date extrase din surse publice. Atunci când sunt furnizate, încorporăm, de asemenea, sfaturi și feedback privat primite de la vedete sau reprezentanții acestora. Deși lucrăm cu sârguință pentru a ne asigura că numerele noastre sunt cât mai exacte, cu excepția cazului în care se indică altfel, acestea sunt doar estimative. Salutăm toate corecțiile și feedback-ul folosind butonul de mai jos. Am greșit? Trimiteți o sugestie de corecție și ajutați-ne să o remediem! Trimiteți o corecție Discuţie