Landon Donovan Net Worth

Cât costă Landon Donovan?

Valoarea netă a Landon Donovan: 14 milioane de dolari

Salariul lui Landon Donovan

4 milioane de dolari

Valoarea netă și salariul Landon Donovan: Landon Donovan este un fost jucător de fotbal american care are o valoare netă de 14 milioane de dolari. În prezent, servește ca manager, cofondator și vicepreședinte al San Diego Loyal SC, care joacă în Campionatul USL. În timpul carierei sale, Landon și-a câștigat reputația de atacant prolific în timp ce juca cu unele dintre cele mai bune cluburi din lume. Este considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal americani din toate timpurile.

În trecut, Landon a jucat pentru echipe precum Bayer Leverkusen, Bayern München și Everton. În plus, Donovan a fost o parte integrantă a Major League Soccer, jucând pentru echipe precum cutremurele din San Jose, Los Angeles Galaxy, San Diego Sockers și mulți alții. În afara carierei sale de club, Donovan a fost, de asemenea, o parte importantă a echipei de fotbal masculin din SUA, apărând în diferite turnee și devenind cel mai bine marcat jucător american de sex masculin din istoria Cupei Mondiale.

Tinerețe: Landon Timothy Donovan s-a născut pe 4 martie 1982 în Ontario, California. Crescut alături de o soră geamănă numită Tristan în Redlands, California, Landon a început să joace fotbal de la o vârstă fragedă. Tatăl său, Tim, a fost un jucător canadian de hochei pe gheață la un moment dat, iar Landon deține cetățenia canadiană din cauza rădăcinilor tatălui său.

Donovan a început să joace fotbal la vârsta de șase ani și ar fi marcat șapte goluri în primul său meci. În următorii câțiva ani, Landon a jucat în mai multe cluburi californiene, devenind fluent în spaniolă datorită prevalenței jucătorilor latini în aceste ligi. Până în 1997, a fost acceptat în Programul de dezvoltare a tinerilor din SUA și a excelat în timpul Campionatului Mondial FIFA U-17 din 1999.

Carieră: La scurt timp după ce a impresionat la Campionatul Mondial FIFA U-17, Landon a fost semnat de Bayer Leverkusen cu un contract de șase ani. Donovan s-a străduit să se adapteze la viața din Germania, deși a performat bine pe teren. Acest lucru a dus la faptul că echipa germană l-a trimis pe Landon înapoi în Statele Unite, împrumutat la cutremurele din San Jose, în 2001. În următorii patru ani, a devenit o parte imensă a Major League Soccer și a înscris numeroase goluri.

În cele din urmă, vrăjile sale de împrumut s-au încheiat și a fost readus la Bayer Leverkusen. Din nou, Donovan nu a reușit să se adapteze la viața germană și a cerut un alt transfer după ce a jucat doar șapte meciuri. La fel ca înainte, a fost trimis înapoi în Statele Unite și a semnat pentru LA Galaxy, cel mai bine plătit jucător american din ligă. În acest timp din Los Angeles, Landon a jucat alături de figuri precum David Beckham și a evoluat bine pe tot parcursul.

În timpul petrecut la LA Galaxy, Donovan a fost împrumutat la mai multe cluburi. În 2008, a jucat mult cu Bayern München. Apoi s-a alăturat lui Everton în Premier League engleză, unde a devenit rapid un favorit al fanilor. În 2012, Donovan a anunțat că are în vedere o pauză de la fotbalul profesionist. Cu toate acestea, s-a întors la antrenament în 2013 și a continuat să joace într-un mod exemplar. Până la sfârșitul anului 2014, el anunțase că se retrage complet din joc.

În 2016, Donovan s-a întors de la pensie și s-a alăturat din nou LA Galaxy. A ajuns să joace în cele șase jocuri rămase din acel sezon, marcând un gol. Acest lucru a marcat începutul celei de-a doua pensii. Incredibil, Landon a ieșit din retragere a doua oară doi ani mai târziu, semnând cu Club Leon din Liga MX. În 2018, Club Leon a decis să rezilieze contractul lui Donovan mai devreme.

Salariu și contracte : Între 2005 și 2009 Landon a câștigat 900.000 de dolari pe an. Salariul său a crescut la 2 milioane de dolari în 2010 și a oscilat în jurul acestui nivel până în 2013. Salariul maxim al lui Landon a fost câștigat în sezonul 2014, când a câștigat un salariu de bază de 4,5 milioane de dolari. A câștigat un total de 18,3 milioane de dolari între 2005 și 2016.

Stil de joc: Landon Donovan a fost cunoscut pentru a juca multe poziții pe parcursul carierei sale, deși a fost detașat în primul rând ca atacant. Având un ritm fulgerător, Donovan a reușit să învingă jucătorii cu ușurință în vârful carierei sale. Spre ultima parte a carierei sale, Landon s-a mutat înapoi în mijloc ca un jucător creativ și atacant. El era, de asemenea, cunoscut pentru ritmul său de muncă și, de multe ori, se repeta pentru a apăra, dacă este necesar. În plus, Donovan a fost lăudat pentru tehnica sa de penalizare.

Cariera post-joc: După ce s-a retras definitiv din fotbalul profesional, Landon a început o carieră ca manager. În 2019, a început mai întâi să conducă San Diego Loyal SC, o echipă pe care a ajutat-o ​​să fondeze. Deși Donovan nu a mai antrenat niciodată o echipă, el s-a bazat pe un număr de angajați calificați pentru a-l ajuta.

În plus, Landon Donovan a urmat o carieră ca expert sportiv și analist pentru rețele precum ESPN și Fox Sports. Printre evenimente, a contribuit la acoperirea Cupei Mondiale din 2014.

Relații: În 2006, Landon Donovan s-a căsătorit cu Bianca Kajlich, o actriță americană, deși au divorțat trei ani mai târziu. În 2015, s-a căsătorit cu a doua sa soție, Hannah Bartell. Au primit primul lor fiu pe lume în 2016.

Proprietate imobiliara: În 2012, s-a raportat că Landon și-a vândut casa din Manhattan Beach cu 4.295 milioane de dolari. Casa de 5.715 de metri pătrați are o sală de gimnastică, un teatru la domiciliu și o cramă extinsă. Alte adăugiri notabile includ tavanele de 11 picioare, plăcuțele antice și fierul forjat personalizat.

În 2016, Donovan a vândut o altă proprietate californiană în La Jolla pentru 2,9 milioane de dolari. Această reședință se află pe un deal, pe jumătate de hectar, cu acces la plajă și un teren de volei. Împreună cu vederi excepționale asupra oceanului, casa oferă 6.840 de metri pătrați de spațiu de locuit și o casă de oaspeți / piscină. Deși Landon a listat inițial această casă pentru 3,65 milioane de dolari cu un an înainte, a redus constant prețul și s-a stabilit pentru puțin sub 3 milioane de dolari. El a cumpărat inițial coletul nedezvoltat în 2014 pentru 3,35 milioane de dolari, așa că a suferit o pierdere semnificativă pentru această tranzacție.

Landon Donovan Net Worth

Landon Donovan

Valoarea netă: 14 milioane de dolari
Salariu: 4 milioane de dolari
Data de nastere: 4 martie 1982 (39 de ani)
Gen: Masculin
Înălţime: 5 ft 8 in (1,73 m)
Profesie: Jucător de fotbal
Naţionalitate: Statele Unite ale Americii
Ultima actualizare: 2020
Toate valorile nete sunt calculate utilizând date extrase din surse publice. Când sunt furnizate, încorporăm, de asemenea, sfaturi și feedback privat primite de la vedete sau reprezentanții acestora. Deși lucrăm cu sârguință pentru a ne asigura că numerele noastre sunt cât mai exacte, cu excepția cazului în care se indică altfel, acestea sunt doar estimative. Salutăm toate corecțiile și feedback-ul folosind butonul de mai jos. Am greșit? Trimiteți o sugestie de corecție și ajutați-ne să o remediem! Trimiteți o corecție Discuţie