'Mister'

22852472285247

Fiecare nou spectacol Cirque du Soleil de pe Strip schimbă perspectiva asupra primului, Mystere. Dar nu întotdeauna în modul în care ai putea gândi.

Noii sosiți îl împing pe Mystere mai jos pe lista de bilete la cald. Dar primul titlu personalizat din Vegas este, de asemenea, un act greu de urmat. Auzi că oamenii spun că nu pot da sens lui Ka, că Zumanitatea este grosolană sau singurul lucru proaspăt despre Dragoste este muzica Beatles.

La Mystere, auziți asta, de la doi tipi care se grăbesc pe scaunele lor, în timp ce luminile casei se estompează: vă amintiți?Dacă te-ai săturat de spectacol, există o mulțime de alții din care să alegi. Dacă nu, localnicii se pot entuziasma cu oferta la jumătate de preț până pe 2 februarie.

Cu toate acestea, reducerea - încă nu este o normă pentru Cirque - pare să fi înlocuit ideea fondatorului Cirque Guy Laliberte de a actualiza și reîmprospăta poate o treime din ea, așa cum s-a aventurat când a deschis Love. Întreaga noțiune de cinci spectacole închizând cercul este pe fereastră, având în vedere creșterea nelimitată a lui Cirque.

Laliberte avea totuși un concept interesant. Formatul Mystere este cu siguranță cel mai simplu, cel care s-ar putea împrumuta la noi surprize fără a schimba ceea ce iubesc oamenii despre el.

Mystere a fost culmea primilor ani ai companiei, reprezentând circul reinventat. Acrobații și actele de circ din întreaga lume au fost dezbrăcate de paiete și muzică calliope, reformate într-un context teatral cu costume de altă lume și un scor cinematografic.

Răsfoiți programul de suveniruri Mystere și vă dați seama că s-ar putea să fi pierdut personaje precum Fecioara Neagră (o mantisă rugătoare care distruge iluziile și visele victimelor ei) sau Stas (un ticălos răutăcios, de o mie de ani).

Nu contează. Este drăguț că regizorul original Franco Dragone s-a gândit la o poveste din spate pentru personaje. Dar este mai bine totuși că publicul nu trebuie să le descifreze, așa cum te împinge iubirea să faci asta.

În schimb, Mystere și-a echilibrat elementele eterice cu comedia universală. De-a lungul timpului, doi clovni au apărut ca fețe dominante.

Brian Dewhurst a venit în oraș cu Nouvelle Experience, spectacolul de turneu Cirque care a deschis calea către Mystere în 1992. Acum, cei de 75 de ani îi pândesc pe deținătorii de bilete nebănuiți ca divertisment de preshow, apoi continuă să apară pentru a-l juca pe gazda directă ( Marek Haczkiewicz). Dewhurst vorbește chiar engleză, ceea ce nu făcea parte din manualul original al emisiunii.

Marele bebeluș (Francois Dupuis) ​​a fost creat pentru a transmite tema nașterii și curiozității într-o lume nouă, rezonantă cu culturile antice și exotice. Acum este Buster Keaton în scutece, un comedian slapstick care conduce un cărucior de golf.

Este posibil ca acrobațiile să fi pierdut o parte din capacitatea lor de a surprinde clienții care se repetă, dar familiaritatea nu diminuează aprecierea. Grăbește-te dacă vrei să vezi echilibrul uimitor al mâinilor puternicilor Marco și Paulo Lorador, care își vor lua un an liber după spectacolul de miercuri (va veni un alt act corp la corp).

Nu uitați de alpiniștii anti-gravitațională, de gimnastele de la bord sau de aerieniștii de bungee care coboară de sus. Dacă Cirque decide vreodată să reînnoiască spectacolul, actul de trapez climatic părea întotdeauna prea familiar din zilele circului în stil Ringling Bros. pentru a oferi un pumn knockout.

Și muzica care a fost radicală pentru Strip atunci când spectacolul a început la sfârșitul anului 1993 pare acum la fel de datată pe alocuri ca și noțiunea de coș de epocă nouă în magazinele de discuri - sau poate noțiunea de magazine de discuri.

Perspectiva rapid dezvoltată a Las Vegasului poate face ca acest tânăr de 14 ani să arate nostalgie pentru adulți și o experiență proaspătă pentru tineri. Nu este o combinație proastă în preajma sărbătorilor. De data aceasta, puteți chiar să ridicați programul pentru a răspunde la o întrebare copleșitoare care ar fi putut fi preluată de ultima dată: De ce un melc uriaș la sfârșit?

Răspuns: este purtătorul sufletelor strămoșilor și vestitorul viitorului.

Și viitorul său pare în regulă.

MIKE WEATHERFORDMORE COLUMNS
VIDEO REVIEW ce: Mystere
când: 19 și 21:30 Sâmbătă până miercuri
unde: Treasure Island, 3300 Las Vegas Blvd. Sud
bilete: 66 $ - 104,50 $ (800-392-1999)
rating: A