Stephen Curry Net Worth

Cât costă Stephen Curry?

Valoarea netă a lui Stephen Curry: 130 de milioane de dolari

Salariul lui Stephen Curry

70 de milioane de dolari

Valoarea netă a lui Stephen Curry: Stephen Curry este un jucător profesionist de baschet american care are o valoare netă de 130 de milioane de dolari. Considerat cel mai bun shooter din istoria NBA, Stephen Curry a devenit un fenomen în cadrul jocului modern de baschet. Abilitatea sa de a face în mod obișnuit fotografii cu distanțe lungi de 3 puncte a fost creditată cu revoluționarea sportului. Pe lângă titlul său de cel mai bun shooter din istoria NBA, Stephen Curry este considerat și unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, perioadă.

El a redactat cu cea de-a 7-a alegere generală în prima rundă a Draftului NBA din 2009 de către Golden State Warriors. Echipa ar urma să câștige Campionatul NBA în 2015, 2017 și 2018.

Salariu și venituri din avizare : În primele sale sezoane în NBA, Steph nu a avut contracte de aprobare notabile, câștigând doar aproximativ 3 milioane de dolari pe an între NBA și avize. Astăzi, Steph este una dintre cele mai bine plătite vedete din lume. Într-un an obișnuit, el câștigă 40 de milioane de dolari în salariu NBA și încă 30-40 de milioane de dolari din avize, pentru un total de 70-80 de milioane de dolari.Între iunie 2016 și iunie 2017, Steph a câștigat aproximativ 50 de milioane de dolari din salariu și avize. Între iunie 2017 și iunie 2018, Steph a câștigat 76,9 milioane de dolari. Între iunie 2018 și 2019, Steph Curry a câștigat 80 de milioane de dolari din toate eforturile sale.

În primul său deceniu în NBA a câștigat în jur de 130 de milioane de dolari în salariu și încă 150 de milioane de dolari din avize.El a colaborat cu mărci precum Under Armour, Nike și linia de telefoane „Palm” a TCL. În ceea ce privește dispozitivul Palm, Curry este un investitor de vârf care este intim implicat în testare și dezvoltare.

Contracte : La 1 iulie 2017, s-a dezvăluit că Steph Curry a semnat un nou acord cu Warriors și că a fost cel mai profitabil contract din istoria NBA, în acel moment. Tranzacția pe 5 ani de 201,2 milioane de dolari îi plătește în medie 40 de milioane de dolari pe an. Această înțelegere a făcut din Stephen Curry primul jucător care a câștigat peste 40 de milioane de dolari pe sezon. Cel mai mare record de contracte a fost depășit câteva săptămâni mai târziu, când Russell Westbrook a semnat un acord de 5 yer 206,8 milioane de dolari. Recordul lui Russell a fost depășit în decembrie 2020, când Giannis Antetokounmpo a semnat un acord pe 5 ani, cu 228,2 milioane de dolari.

Ezra Shaw / Getty ImagesTinerețe: Numele complet al lui Stephen Curry este Wardell Stephen Curry II. S-a născut pe 14 martie 1988 în Akron, Ohio. Tatăl său este Dell Curry, un jucător de succes din NBA care a fost cel mai bun marcator din toate timpurile pentru Charlotte Hornets. El a fost, de asemenea, golgheterul triplelor pentru Hornets, deși fiul său avea să ducă ulterior această realizare la un nivel cu totul nou. În timp ce tatăl său juca pentru Hornets, Curry locuia în Charlotte, Carolina de Nord. După ce Dell a început să joace pentru Raptors, Stephen Curry s-a mutat la Toronto împreună cu familia.

În timp ce se afla la Toronto, Stephen Curry a participat la Queensway Christian College și s-a alăturat echipei de baschet. În acest timp, a condus echipa către un sezon neînvins. De asemenea, s-a alăturat echipei Toronto 5-0, o echipă care a jucat meciuri cu alte cluburi din Ontario. Ulterior, Stephen Curry a câștigat campionatul provincial cu Toronto cu 5-0. După ce Dell s-a retras din baschet profesionist, Curry s-a mutat înapoi la Charlotte împreună cu restul familiei și a terminat liceul, conducând noua sa echipă la trei titluri de conferință.

Baschet colegiu: Deși Stephen Curry a vrut să urmeze urmele tatălui său și să joace pentru Virginia Tech, departamentul de baschet al școlii nu era sigur dacă Curry ar putea sau nu să reușească cu statura sa mică. Ca răspuns, Curry a participat la Davidson College și a jucat pentru Wildcats. Și-a început puternic cariera de colegiu și a devenit în curând unul dintre cei mai buni marcatori ai NCAA. De asemenea, a stabilit noi recorduri pentru marcarea triplelor. În al doilea an, a câștigat primul său turneu NCAA cu Wildcats.

Curry și-a petrecut apoi anul său junior dezvoltându-se ca gardian, deoarece știa că aceasta va fi poziția sa probabilă în NBA. A marcat încă o dată foarte mult în jocuri și și-a mărit numărul asistențelor. A terminat ca principal marcator în NCAA.

Cariera NBA: În 2009, Stephen Curry s-a alăturat războinicilor Golden State. O a doua jumătate puternică a sezonului l-a făcut un concurent pentru debutantul anului. Până la sfârșitul sezonului, Curry înregistrase 166 de puncte din trei puncte - cea mai mare parte a oricărui debutant din istoria NBA. Sezonul viitor, Curry s-a impus ca specialist în aruncări libere și a câștigat provocarea abilităților în timpul All-Star Weekend. În următoarea perioadă, s-a luptat cu probleme legate de glezna dreaptă.

După ce a semnat un nou contract profitabil cu Warriors în 2012, Curry a încheiat sezonul cu 272 de tripluri completate - un nou record. Deși criticii au declarat că Războinicii nu erau înțelepți să semneze un nou contract cu Curry, predispus la accidentare, el a dovedit că este un membru valoros al echipei. În sezonul următor, Curry a lovit 314 tripluri.

Începând din 2014, noul antrenor principal Steve Kerr a implementat o nouă tactică care presupunea mișcarea mai rapidă a mingii și oferirea lui Curry mai multă libertate de a trage. Acesta a fost începutul unui nou tip de baschet revoluționar care a pus accentul pe triere, mai degrabă decât pe jocul fizic sub cerc. Aceste tactici s-ar răspândi ulterior la alte echipe. În acest timp, Steve Kerr s-a concentrat pe construirea echipei sale într-o forță câștigătoare a titlului, câștigând campionatele din sezonul 2014-2015.

Deși Stephen Curry a performat bine în următoarele sezoane, inconsecvențele cauzate de răni l-au împiedicat să-și atingă potențialul maxim. Lucrurile au început să prindă contur în 2016, când Warriors a ajuns în finală cu un record de 12-0 - o premieră din istoria NBA. Au câștigat titlul de campionat în acel an și au repetat feat-ul anul viitor cu un alt titlu de campionat. În următorii câțiva ani, Stephen Curry a continuat să funcționeze bine, deși rănirea mâinii stângi în 2020 a necesitat o intervenție chirurgicală și trei luni de odihnă.

Viata personala: Stephen Curry a fost căsătorit Ayesha Alexander din 2011. Au împreună trei copii. Stephen Curry este creștin și este sincer în legătură cu credințele sale. În afara baschetului, Curry este un jucător amator de golf amator. Juca regulat în turnee de golf celebre și a jucat alături de Barack Obama. În plus, este un fan al clubului de fotbal din Premier League engleză Chelsea F.C.

Seth Curry, fratele mai mic al lui Steph, este și jucător de baschet profesionist.

Steph Curry Imobiliare : În septembrie 2019, Steph și Ayesha Curry au cheltuit 31 de milioane de dolari pe o casă nouă din Atherton, California. Conacul cu trei etaje se află pe o suprafață de 1,2 hectare și are un garaj detașat și o pensiune separată. Mai deține încă o casă în Walnut, California pe care l-a cumpărat cu 3,2 milioane de dolari în 2015.

Anterior, el a deținut o casă în Alamo, California, pe care a cumpărat-o în 2016 cu 5,775 milioane de dolari și a vândut-o în ianuarie 2019 cu 6,3 milioane de dolari.

Stephen Curry Net Worth

Stephen Curry

Valoarea netă: 130 de milioane de dolari
Salariu: 70 de milioane de dolari
Data de nastere: 14 martie 1988 (33 de ani)
Gen: Masculin
Înălţime: 6 ft 3 in (1,91 m)
Profesie: Jucător de baschet
Naţionalitate: Statele Unite ale Americii
Ultima actualizare: 2020

Câștigurile lui Stephen Curry

Faceți clic pentru a extinde
  • Golden State Warriors (2012-13) 3.958.742 dolari
  • Golden State Warriors (2011-12) 3.117.120 dolari
  • Golden State Warriors (2010-11) 2.913.840 dolari
  • Golden State Warriors (2009-10) 2.710.560 dolari
Toate valorile nete sunt calculate utilizând date extrase din surse publice. Atunci când sunt furnizate, încorporăm, de asemenea, sfaturi și feedback privat primite de la vedete sau reprezentanții acestora. Deși lucrăm cu sârguință pentru a ne asigura că numerele noastre sunt cât mai exacte, cu excepția cazului în care se indică altfel, acestea sunt doar estimative. Salutăm toate corecțiile și feedbackul folosind butonul de mai jos. Am greșit? Trimiteți o sugestie de corecție și ajutați-ne să o remediem! Trimiteți o corecție Discuţie