Juan Gabriel, cântăreț și compozitor mexican, a murit la 66 de ani

Cântărețul mexican Juan Gabriel cântă la cea de-a zecea ediție anuală a premiilor Latin Grammy, joi la Las Vegas. Reprezentanții lui Juan Gabriel au raportat duminică, 28 august 2016, că a murit. Gabriel ...Cântărețul mexican Juan Gabriel cântă la cea de-a zecea ediție anuală a premiilor Latin Grammy, joi la Las Vegas. Reprezentanții lui Juan Gabriel au raportat duminică, 28 august 2016, că a murit. Gabriel a fost principalul cântăreț și compozitor din Mexic și cel mai bine vândut artist, cu vânzări de peste 100 de milioane de albume. Declarația spune că a murit duminică, dar nu a spus unde. (Matt Sayles / Associated Press) Juan Gabriel cântă la cea de-a zecea ediție a premiilor Latin Grammy din Las Vegas. Reprezentanții lui Juan Gabriel au raportat duminică, 28 august 2016, că a murit. (Matt Sayles / Associated Press) Juan Gabriel pozează cu vedeta sa, care va fi inclusă în Walk of Stars din Las Vegas la hotelul și cazinoul Mirage din Las Vegas. Reprezentanții lui Juan Gabriel au raportat duminică, 28 august 2016, că a murit. Juan Gabriel a fost principalul cântăreț și compozitor din Mexic și cel mai bine vândut artist, cu vânzări de peste 100 de milioane de albume. Declarația spune că a murit duminică, dar nu a spus unde. (Isaac Brekken / Associated Press) Cântărețul mexican Juan Gabriel cântă în timpul Latin Billboard Awards din Coral Gables, Florida. Reprezentanții Juan Gabriel au raportat duminică, 28 august 2016, că a murit. Gabriel a fost principalul cântăreț și compozitor din Mexic și cel mai bine vândut artist, cu vânzări de peste 100 de milioane de albume. Declarația spune că a murit duminică, dar nu a spus unde. (Foto AP / Wilfredo Lee / Associated Press) Cântărețul mexican Juan Gabriel, din față, cântă în timpul unui eveniment care îl onorează pe comediantul mexican Roberto Gomez Bolanos, cunoscut popular ca Chespirito, la Auditoriul Național din Mexico City. Reprezentanții lui Juan Gabriel au raportat duminică, 28 august 2016, că a murit. Gabriel a fost principalul cântăreț și compozitor din Mexic și cel mai bine vândut artist, cu vânzări de peste 100 de milioane de albume. Declarația spune că a murit duminică, dar nu a spus unde. (Eduardo Verdugo / Associated Press) Cântărețul Juan Gabriel primește Star Award la Latin Billboard Awards, în Coral Gables, Florida. Reprezentanții Juan Gabriel au raportat duminică, 28 august 2016, că a murit. Gabriel a fost principalul cântăreț și compozitor din Mexic și cel mai bine vândut artist, cu vânzări de peste 100 de milioane de albume. Declarația spune că a murit duminică, dar nu a spus unde. (Wilfredo Lee / Associated Press) Cântărețul mexican Juan Gabriel cântă concert la Auditoriul Național din Mexico City. Biroul de presă al superstarului mexican Gabriel spune că cântărețul a murit la vârsta de 66 de ani. Declarația spune că a murit duminică, 28 august 2016, dar nu spune unde. (Eduardo Verdugo / Associated Press)

Orașul Mexic - Juan Gabriel, un cântăreț și cântăreț mexican superstar care a fost o icoană în lumea muzicii latine, a murit duminică la domiciliul său din California, la vârsta de 66 de ani, a spus publicistul său.

Juan Gabriel a fost principalul cântăreț și compozitor din Mexic și cel mai bine vândut artist. Baladele sale despre dragoste și durere de inimă și melodii mari de mariachi au devenit imnuri în toată America Latină și Spania și cu vorbitori de spaniolă în Statele Unite.

El a adus mulți fani adoranți până la lacrimi când cântau când își cântă melodiile despre dragoste și inimă, inclusiv hiturile sale de top, Hasta Que Te Conoci (Până când te-am întâlnit) și Amor Eterno (Eternal Love). Hit-ul său Querida (Dragă) a ocupat topurile clasamentelor Mexicului pentru un an întreg.

Un interpret extraordinar, Juan Gabriel, al cărui nume real era Alberto Aguilera Valadez, îi plăcea să poarte jachete acoperite cu paiete sau să se îmbrace în ținute de mătase strălucitoare în roz aprins, albastru turcoaz sau galben canar și era cunoscut pentru că își arunca capul înainte de a dansa sau de a sări. în jurul scenei.

El a trecut pentru a deveni parte a eternității și ne-a lăsat moștenirea prin Juan Gabriel, personajul creat de el pentru toată muzica care a fost cântată și interpretată în întreaga lume, a declarat biroul său de presă într-un comunicat.Nu a dat detalii despre moartea sa. Publicistul Arturo de la Mora a declarat pentru The Associated Press că a murit la ora 11:30 în casa sa. El a spus că familia va furniza o declarație mai târziu.

Juan Gabriel a cântat la auditoriile pline, inclusiv Madison Square Garden din New York și Teatrul Kodak din Los Angeles. Ultimul său concert a fost vineri seara la Forum din Inglewood, California. Era programat să cânte duminică în El Paso, Texas.

Președintele mexican Enrique Pena Nieto a declarat prin contul său oficial de Twitter: Regret moartea lui Juan Gabriel, una dintre marile icoane muzicale ale țării noastre. Condoleanțele mele rudelor și prietenilor săi.Juan Gabriel a început terenul în Mexic în 1990, devenind primul cântăreț comercial care a prezentat un spectacol la maiestuosul Palat de Arte Frumoase din Mexico City, până atunci un forum rezervat muzicienilor clasici. Veniturile din cele trei concerte sold-out s-au dus în sprijinul Orchestrei Simfonice Naționale și au devenit cele mai celebrate spectacole ale sale. Albumul său Juan Gabriel în direct de la Palatul Artelor Plastice a stabilit vânzări record.

Candidat de șase ori la premiile Grammy, Juan Gabriel a fost introdus în Billboard Latin Music Hall of Fame în 1996 și a primit nenumărate premii din industrie, inclusiv ASCAP Songwriter of the Year în 1995, Latin Recording Academy's Person of the Year 2009 și o stea pe Hollywood Walk of Fame în același an.

Cântărețul, care sa născut pe 7 ianuarie 1950, a scris prima sa melodie la vârsta de 13 ani și a compus mai mult de 1.500 de melodii.

Nu există reguli atunci când compun melodii, a spus el, potrivit unei biografii publicate de Societatea Mexicilor de Autori și Compozitori de Muzică. Sunt momente când sunt foarte fericit și scriu ceva cu adevărat trist și invers.

Artiști din America Latină și din Statele Unite au acoperit multe dintre melodiile sale, inclusiv Paul Anka și Marc Anthony, care au pătruns în lumea muzicii salsa din SUA cu Hasta Que Te Conoci a lui Juan Gabriel. Juan Gabriel a scris și a produs și albume pentru artiști precum cântăreața mexicană Lucha Villa și Rocio Durcal din Spania.

Cel mai mic dintre cei 10 copii, a ridicat cârpe la bogăție. S-a născut în statul vestic Michoacan. Tatăl său, Gabriel Aguilera, era fermier, iar mama sa, Victoria Valadez, gospodină. Familia a pierdut contactul cu tatăl său după ce a fost dus la un spital de psihiatrie din Mexico City, când Juan Gabriel era încă un copil. În imposibilitatea de a-și întreține copiii, mama sa a mutat familia în orașul de frontieră Ciudad Juarez, unde a crescut în timp ce ea lucra ca femeie de serviciu.

Juan Gabriel a spus că mama sa a fost una dintre persoanele pe care le-a iubit cel mai mult în viața sa, chiar dacă și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei departe de ea. În imposibilitatea de a-l îngriji, ea l-a trimis la un orfelinat.

El a spus că a scris Eternal Love, unul dintre cele mai mari hituri ale sale, gândindu-se la mama sa, care a murit în 1974.

Chiar dacă nu am dragostea mamei mele astăzi, am dragostea de milioane, a spus el ziarului La Jornada într-un interviu din 2012. Dragostea ei vine prin toate mamele din Mexic.

A mers la școală doar până în clasa a cincea după ce a scăpat de orfelinat, unde l-a întâlnit pe profesorul și mentorul Juan Contreras. El a spus că numele său artistic provine de la Contreras și de la tatăl său.

A călătorit în Mexico City în adolescență și a dormit pe străzi și în gări în timp ce încerca să intre în afacerea cu muzica.

În acea perioadă a fost acuzat de jaf și trimis la închisoare. Scria melodii, dar eram inocent pentru multe alte lucruri și când am ajuns în închisoare nu știam cum să mă apăr, a spus el pentru La Jornada.

Directorul închisorii și soția sa l-au ajutat pe Juan Gabriel să fie eliberat.

El a semnat primul său contract de înregistrare în 1971 și a avut primul său mare succes cu No tengo dinero (nu am bani), conform biografiei sale realizate de Societatea mexicană a autorilor și compozitorilor de muzică.

În culmea faimei sale, a avut probleme în Mexic și Statele Unite pentru că nu a plătit impozite. El a fost, de asemenea, legat de cartelul de droguri din Cali, când Fernando Rodriguez, fiul traficantului de droguri columbian Gilberto Rodríguez Orejuela, a scris în cartea sa Fiul jucătorului de șah că Juan Gabriel a cântat la o petrecere din Columbia pentru liderii cartelului. Cântăreața a respins afirmația.

Juan Gabriel a acordat rareori interviuri. Când a făcut-o, a evitat să vorbească despre viața sa privată.

Deși fostul său secretar personal, Joaquin Munoz, a descris relația lor homosexuală într-o carte, Juan Gabriel și cu mine, cântărețul nu a recunoscut și nici nu a negat că este homosexual. Fanii săi au fost surprinși când ani mai târziu a devenit cunoscut faptul că el a avut patru copii împreună cu prietena sa Laura Salas.

Nu sunt casatorit; Nu intenționez niciodată să mă căsătoresc. Mă bucur că am fost singură, Juan Gabriel este citat în biografia sa de către Societatea mexicană a autorilor și compozitorilor de muzică. Am multe iubiri, dar cele mai importante sunt: ​​mama mea, copiii mei, sora mea, frații mei, nepoatele și nepoții mei și cântecele mele.

ARTICOLE ASOCIATE

Juan Gabriel își petrecuse timpul în Las Vegas interpretând și recuperându-se după boală.

Cântărețul mexican Juan Gabriel eliberat de la spitalul din Las Vegas

Cântărețul mexican Juan Gabriel se aștepta să părăsească spitalul din Las Vegas în acest weekend

Cântărețul mexican Juan Gabriel spitalizat în Las Vegas

Juan Gabriel se întoarce la Vegas cu turneul său ‘El Divo de Juarez’

Las Vegas arată pentru a prinde pentru Ziua Independenței Mexicane